Turtle Tuesday

Idag har vi spenderat ännu en dag nere på stranden 4 miles. Jun satt i skuggan och spelade gitarr, jag och Jonna låg och solade, så skönt!

När vi gick ner för att bada höll vi alla tummar vi hade att sköldpaddan skulle vara där igen. Nu var dessutom gopron laddad och redo! Och jajjemen, inte bara en, utan tre sköldpaddor gjorde oss sällskap i vattnet! Så himla kul!! De är så vackra och sååå stora och när det var flera kunde man inte hålla koll på dem hela tiden. Man följde en med blicken och så plötsligt hade man en precis intill sig, då hoppade man till lite! Fast vi blev iallafall inte lika rädda som två amerikanska tjejer som nästan flög upp i vattnet när den ena paddan simmade emot dem. 

4 miles beach 
På Instagram finns ett litet klipp på sköldpaddorna också!

När vi lämnade stranden bestämde vi oss för att se solnedgången ifrån, inte bara Big Island och Hawai'is högsta berg, utan även världens högsta berg mätt från bergets fot på havsbottnen; Mauna Kea. Mätt som vanligt är toppen på 4 207 möh och därmed den högsta toppen jag någonsin varit på! Mätt från bergsfoten når Mauna Kea svindlande 10 203 m, så utan havet hade Mauna Kea varit högre än Mount Everest.

Precis som Haleakala på Maui var Mauna Kea anpassat efter det amerikanska bilsamhället. Det gick alltså att köra hela vägen till toppen. Men till skillnad från Haleakala var det inte en enkel serpentinväg upp, som vilken bil som helst klarar. Här krävdes det en lite rejälare 4-hjulsdriven bil för att ta sig upp för den superbranta grusvägen. Fick se en rätt fantastisk solnedgång också, samtidigt som vi hoppade runt bland bilar och stora teleskop för att hålla värmen. 



Kommentera här: